Dr. Obengül EJDER ile Sineterapi Atölyesi
Bu yılın Sineterapi Atolyesini heyecanla bekleyenler için
- 17 Eylül Mersin’de
- 19 Eylül Izmir’de
- 21 Eylül Istanbul’da
- 8 Ekim Adana ‘da başlıyor.
Adana kontenjanımiz 20 kişi, kapalı grup olacagı için yıl boyu başka kayıt almayacagız, ayrintili bilgi için 0(506) 515 37 77 numaralı telefonu arayabilirsiniz
Sinematerapi Atölyesi’nin amacı nedir?
Neden sinema filmi izlemekten hoşlanıyoruz? Diziler neden her geçen gün reyting rekorları kırıyor hiç düşündünüz mü? Çünkü film izlerken izleyici sürekli kendinden bir şeyler arıyor izlediği sahnelerde, bazen kimseye söyleyemediğini bir baş karakter korkusuzca söylüyor, bazen yüreğini yakan öfkesinin ya da çok derinlere bastırdığı farklı bir duygusal ihtiyacının ekranda bir yansımasını görüyor.
İşte tam bu noktada izleyiciyi doğru psikolojik bilgi ile buluşturarak iyileştirici bir zemin oluşturmuş oluyoruz. Aslında terapi odasında konuşarak yaptığımız psikoterapi seansları da, danışanlara kitaplar okutarak satırların arasında kendiyle yüzleştirmeye çalıştığımız biblioterapi yöntemi de, Psikodrama da aynı felsefeye dayanıyor. Yani önce görünen problemin altını keşfetme yolculuğu, ardından farkındalık ve kabul aşaması, sonunda da farklı seçeneklerin keşfedildiği çözüm aşaması…
Atölyeye kimler katılabilir?
Kendi iç dünyasını keşfetmek, kişisel farklılıklarının farkına varmak, aile ve sosyal çevresinde ilişkilerini iyileştirmek, gündelik veya travmatik yaşantı sorunlarıyla daha kolay başa çıkmak isteyen herkes atölye çalışmamıza katılabilir.
Filmleri nasıl seçiyoruz?
Hani herkes “ anlatsam benim hayatım roman olur” veya “ Benim şu yaşadıklarımdan kaç bölüm dizi çıkar biliyor musunuz? “ diye anlatır ya, işte aslında yaşamın bir yansıması olan filmleri seçiyoruz.
Kadın erkek ilişkileri, aşk, aldatma, cinsel sorunlar, bağlanma sorunları, ikili ilişkilerde sınır koymanın zorlukları gibi Aile yaşamına dair her türlü filmi seçiyoruz. Ayrıca anne babanın yanlış tutum ve davranışlarının çocuklar üzerindeki negatif etkileri, kardeşler arası rekabet, ergenlik dönemi sorunları, engelli çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları, yaşam savaşları ve bunun gibi çocuk gelişimine dair pek çok konuda filmler seçiyoruz.